אני מבינה כעת שכחלק מבניית קשר צריך לשחרר קצת את השכל ולתת ללב מקום. זה נקודה שמפחידה אותי כי אני אדם שאוהב שליטה. מפחדת למצוא את עצמי בקשר טוב עם אתגרים (כמו שיש בכל קשר) אבל בגלל שכבר אהיה בפנים ויהיה גם נקודות טובות לא אוכל באמת לבחור האם האתגרים האלה מתאימים לי . זה קצת פרדוקס כי כדי להחליט מה מתאים לי אני צריכה להכיר ולבנות רמה מסוימת בקשר ומצד שני אני מפחדת שכאשר אהיה בתוך הקשר אאבד את הבחירה שלי – האם האתגרים בקשר הזה מתאימים לי. אשמח לעצה:)
תודה רבה על שאלתך, השאלה היא מאד רלוונטי עבור תהליך קבלת ההחלטות בכלל ובהחלטה החשובה של מציאת זוגיות בפרט. ישנם שלושה שלבים עיקריים בקבלת החלטות בהם מעורבים השכל, הרגש והביצוע. נתחיל עם החלק הראשון- זה הצד השכלי, אסיפת מידע ומחקר. את בודקת אם אתם מתאימים, אם הערכים תואמים, אם הנתונים ""היבשים"" נכונים עבור שניכם מבחינה שיכלית. מסתכלים על הנתונים בצורה יבשה לחלוטין.
החלק השני הוא הצד הרגשי- הצד הרגשי והוא מוטה יותר בקלות. הוא יכול להיות מוטה בגלל מה שחברה אמרה או מה שהדודה אמרה ומה שכתוב בספרים וכו' ויכול מאד לבלבל. יום אחד נרגיש בצורה אחת בגלל משהו אחד ויום אחר נרגיש בדיוק הפוך כי…
ולכן חשוב לכוון את הרגש שלנו על ידי הסתכלות על כל המידע שאספנו בצד השכלתני בצורה לוגית וקרה ועליו מפעילים את הרגש, מה שמתקבל זאת התשובה ועם זה אנחנו מתקדמים ועושים את מה שאני מרגישה, וזה הדבר הכי נכון עבורי.
לאחר מכן מגיע השלב השלישי והוא שלב הביצוע,- אם החלטתי כשראיתי את הנתונים היבשים בצורה ברורה באופן שהוא מנוטרל מרעשים סביבתיים, זה הדבר הנכון עבורי ועם זה אני הולכת. וגם כשיעלו הרעשים שוב מסביבי אוכל לחזור למקום השקט שלי ולהזכר במה שעלה כשהייתי עם עצמי ועם הנתונים היבשים ואיזה רגש הנתונים הללו העלו בי.
לפעמים כדאי לעשות את התרגיל הזה עם מישהו נטרלי שאינו מכיר את שני הצדדים בצורה טובה בכדי לא להטות את הרגש ולקבל החלטה מושכלת ונכונה עבורך.
בהצלחה רבה.
אסתי