"דייט ראשון, תחושה טובה וזרימה כזו, הכל באמת הרגיש טוב
היו גם פערים וזה סבבה, הגיוני שיהיו וזה היה טוב
ואז הוא שואל, תגידי נכון סיכמנו שאנחנו לא הכי בכללים של הדייטים וזה? אז שאלה קצת מוזרה, איך את עם בירה? אחרי שעניתי שאני לא מתחברת אבל אין לי בעיה אמיתית עם זה, אז הוא אמר שהוא חשב להביא אבל לא ידע אם מתאים, החליט ללכת על בטוח ולא הביא
תכלס, מאוד מוזר לי…
השאלה אם לייחס לזה חשיבות, כי מהמקום שאני מגיעה ממנו זה לא מאוד מקובל ולא נתפס כדבר חיובי במיוחד, אבל אולי באמת זה פשוט פער תרבותי או חוסר הבנה של עולם הדייטים.. (פעם ראשונה שלו, יש לציין)
עצות איך להתייחס לעניין יתקבלו בברכה! "
"שלום, ותודה על השאלה החשובה שלך.
איזה יופי שהיה דייט ראשון טוב, עם זרימה ותחושה טובה. ניתן לראות שנוצר ביניכם מקום בטוח לשיחה בכך שהוא שאל אותך שאלה על הבירה. את נתת לו מקום בטוח שאיפשר לו לשאול אותך שאלה בכנות כזו. בנוסף לכך, הבחור היה רגיש לנושא והתחשב מראש ולא הביא בירה עד שלא בירר מולך.
יחד עם זאת, היתה כאן הכרות עם מישהו חדש שיש לו את המנהגים התרבותיים שלו. גם כאן, זה מקסים שיכלת לראות שישנם פערים תרבותיים ולקבל אותם בצורה טיבעית ונעימה.
כאשר אנחנו נפגשים עם מישהו בעל מנהגי תרבות אחרים זה מעלה שאלות כמו איך זה אמור להשפיע על המשך הקשר? איך אני צריכה להמשיך הלאה? האם זה מעיד על..?
ניתן להבין את הבלבול שיכול להיווצר מסיטואציה כזו, מצד אחד היתה פגישה נעימה ומצד שני האחר מתנהג בצורה אחרת ממה שאני.
כל אחד מביא לדייט את העולם שלו עם האמונות והמנהגים שלו, מה שנתפס בעיני אחד כטבעי יכול להיפרש בעיני האחר כלא מקובל או אפילו מוזר. בקשר זוגי אין צורך שבני הזוג יהיו בדיוק אותו הדבר אך יש מקום לכבד את האחר ואת מה שהוא מביא איתו.
ההצעה שלי אליך היא לבחון עם עצמך האם השוני הזה משמעותי לך להמשך הקשר? מה המשמעות הרחבה יותר של פער התרבותי? האם הפער התרבותי בעיניין הבירה הוא קריטי או שמא הוא חלק זניח במכלול הרחב יותר של הקשר?
בהצלחה רבה"